IPL definitief ontharen

Voor het definitief ontharen maken we gebruik van de Nordlys IPL. Omdat de Nordlys een kwalitatief goed systeem is biedt het een zeer effectieve behandeling op elk lichaamsdeel.

De IPL laat zijn energie vrij op het pigment in het haarzakje. Om die reden is het belangrijk dat het contrast tussen de haren en de huid groot genoeg is. De behandeling is alleen effectief bij huidtype één, twee en drie met donkere haren. Wanneer het haartje het licht van de IPL absorbeert, zal de warmte leiden tot een beschadiging van de stamcel en de haarfollikel (de voedingsbodem van de haar). Dit zorgt na gemiddeld 8 behandelingen voor minimaal 80% haarreductie.

 

Voor de behandeling van definitieve ontharing in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering.

Voor een IPL-behandeling plannen we altijd een consult om uw verwachtingen en wensen met u te bespreken en voor- en nazorg door te nemen.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Over het algemeen worden er na de behandeling weinig klachten ervaren. Het is echter mogelijk dat de huid reageert met wat zwelling in het haarzakje wat een effect van bobbeltjes geeft op de huid en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen een dag na de behandeling. Het is van belang blootstelling aan de zon 4 tot 6 weken voor en na de behandeling te vermijden en een spf van minimaal factor 30 te gebruiken op de behandelde gebieden.

Hoeveel kost een behandeling?

Zie tarieven voor een prijslijst, Voor de behandeling van definitieve ontharing in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering.