IPL PIGMENTATIE

Pigmentvlekjes behandelen we met de Nordlys IPL. Pigmentvlekjes die geschikt zijn voor behandeling met IPL zijn voornamelijk die zijn ontstaan door de zon, de zogenaamde ‘sundamage’; ouderdomsvlekjes zijn hier het bekendste voorbeeld van. We zetten deze behandeling ook in voor een algehele huidverbetering.

Het intensief gepulseerd licht wordt geabsorbeerd door het overtollige pigment en wordt omgezet in warmte. Hierdoor valt het pigment uit elkaar en ruimt het lichaam het op waardoor het pigmentvlekje in gemiddeld 2 a 3 behandelingen verdwijnt.

Voor een IPL-behandeling plannen we altijd een consult om uw verwachtingen en wensen met u te bespreken en voor- en nazorg door te nemen.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Direct na de behandeling kleuren de vlekjes donkerder, dit kan de dagen na de behandeling verergeren. In sommige gevallen ontstaat er een dun korstje/velletje in andere gevallen ziet u kleine zwarte stipjes in het vlekjes. Na gemiddeld twee weken valt dit eventuele korstje/velletje eraf en is het donkere pigment opgeruimd door de huid. Het resultaat is een lichter vlekje dan voorheen.

Hoeveel kost een behandeling

Voor het behandelen van pigmentvlekjes hanteren we een startbedrag van 50 euro. Bij elk vlekje komt er 5 euro bij, bij veel vlekjes of een deel van het gezicht maken we een totaalprijs, zie tarieven.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent komt deze behandeling in aanmerking voor vergoeding, controleer hiervoor uw polisvoorwaarden.

Welke pigmentvlekjes zijn geschikt voor IPL?

Niet alle vlekjes zijn geschikt om met IPL te kunnen behandelen. Zo kunnen we alleen het gezicht, decolleté en de handen behandelen. Pigment dat geschikt is zijn de vlekjes ontstaan door de zon of acne op lichte huidtypes. Hormonaal pigment (melasma) behandelen we niet met IPL maar met ME-LINE.