IPL vaatjes

Zichtbare vaatjes, zoals couperose of diffuse roodheid behandelen we met de Nordlys IPL.
De hemoglobine in het bloed absorbeert het licht waardoor warmte ontstaat en de vaatwandjes aan elkaar plakken en verdwijnen.

Gemiddeld zijn 3 à 4 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor een IPL-behandeling plannen we altijd een consult om verwachtingen en wensen met u te bespreken en voor- en nazorg door te nemen.

Vaatafwijkingen die geschikt zijn voor IPL:
Op het gelaat, hals en decolleté.

Couperose
Spider naevi
Diffuse roodheid

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling ziet u direct resultaat in de vorm van vermindering van vaatjes. De huid is de eerste dagen rood en kan er wat zwelling optreden. Het is van belang blootstelling aan de zon 4 tot 6 weken voor en na de behandeling te vermijden en een spf van minimaal factor 30 te gebruiken op de behandelde gebieden. Daarnaast is het belangrijk de eerste 48 uur warmte en inspanning te voorkomen voor het beste resultaat.

Hoeveel kost een behandeling?

Zie tarieven voor een prijslijst, Voor de behandeling van definitieve ontharing in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering.

Hierna reinigen we de huid uit en is het mogelijk de wenkbrauwen te epileren en/of te verven, er volgt eventueel een massage en een lichte peeling. We sluiten de behandeling af met een masker en dag of nachtverzorging.