Microneedling

Een microneedling behandeling omvat het ‘needlen’ van de huid met behulp van specifieke werkstoffen en hyaluronzuur van fusion meso. De huid wordt steviger en compacter, fijne lijntjes verminderen en grove huidstructuur wordt minder zichtbaar.

Microneedling wordt ook succesvol ingezet om (acne) littekens te verminderen. Door het gecontroleerd beschadigen van de huid komt de wondgenezing opnieuw op gang waardoor littekens minder rood, verkleefd, verzonken of verheven raken.

Voor een mooi resultaat adviseren we een kuur van minimaal vier opeenvolgende behandelingen aan. Het interval van de behandeling is afhankelijk van de bij u gestelde indicatie. Microneedling passen we toe op (acne)littekens, huidveroudering, en in bepaalde gevallen actieve acne of roodheid.

Hoe ziet een microneedling behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit het reinigen, peelen en het needlen van de huid. Hierbij wordt de huid met de skinpen bestempeld en worden er minuscule kanaaltjes gecreëerd, waardoor de actieve werkstoffen in de dieper gelegen huidlagen terecht komen en het collageenproces gestimuleerd wordt. Deze kanaaltjes kan wat puntbloedingen geven en voelen als kleine prikjes die over het algemeen zeer goed te verdragen zijn. Vervolgens kalmeren we de huid met een masker en dag of nacht verzorging.

Bij een plaatselijke microneedling behandeling zoals bij een littekentje brengen we geen peeling of masker aan.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Voordat we starten met microneedling nemen we tijdens een consult altijd de nazorg met u door.

Het genezingsproces is afhankelijk van de behandeling en per persoon verschillend. In de meeste gevallen heeft u 1 á 2 dagen last van roodheid, vervellen kan voorkomen in de vorm van schilfertjes. Beide is goed te camoufleren.

De huid is de eerste dagen gevoelig en kan soms warm, trekkering of prikkelend aanvoelen, ook dit is in de meeste gevallen na 1 á 2 dagen weer genezen.

Wat is Fusion meso?

Fusion meso is het merk van de skinpen en solutions die gebruikt worden tijdens de behandeling. Fusion Meso heeft zowel een ISO als CE-keuring. Dit staat garant voor kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Alle solutions van Fusion zijn steriel en bestaan uitsluitend uit pure actieve werkstoffen zoals hyaluronzuur, peptiden en vitamines zonder conserveermiddelen of chemicaliën en kunnen specifiek per huidprobleem worden ingezet. 

Is een microneedling behandeling geschikt voor mij?

Microneedling kan voor heel veel indicaties worden ingezet. De behandeling is met name geschikt als anti-age behandeling, om (acne) littekens te verminderen en om de huid een boost te geven. Zowel hypertrofische (verdikte) littekens als atrofische (verzonken) littekens op gezicht of lichaam zijn geschikt om te behandelen. Wij vragen altijd om eerst op consult te komen zodat we goed kunnen beoordelen of uw huid geschikt is voor een microneedling behandeling.

Wat kost een Microneedling behandeling?

Een los gebied microneedling is vanaf 50 euro, denk hierbij bijvoorbeeld aan een plaatselijk litteken. Het volledige gelaat is vanaf 135 euro, afhankelijk van de wens en mogelijkheden. Wanneer sprake is van acnelittekens kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de verzekering.

We adviseren microneedling in kuur-verband te ondergaan, in de meeste gevallen adviseren we minimaal 4 behandelingen, het interval is afhankelijk van de indicatie.